Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Cat de periculoasa este dieta frugivora ?

In ce consta si ce inseamna de fapt dieta frugivora ? Probabil ati auzit de aceasta dieta vorbindu-se la Observator Tv unde se specifica clar sa nu exagerati cu aceasta dieta. De ce ?


Pentru ca in mare parte dieta Frugivora, inseamna ca se mananca in mare majoritate numai fructe.  Se permite si consumul de legume, dar in cantitati mici. Atentie! insa, aceasta dieta poate fi periculoasa pentru sanatate.

Textul repetat ani la rand atat in ziare, la tv si radio " Pentru o viata sanatoasa consumati, fructe si legume".a avut un efect nescontat in cazul unor oameni.

 Din pacate multe persoane uita partea de legume si trec la extrema dietelelor si anume : mananca 80% fructe, 10 % nuci si seminte si legumele 10%. Din pacate aceasta alimentatie poate duce la dezechilibre in organism afectand puternic functionarea organelor interne.
Fructe

E periculoasa dieta cu fructe ? Din pacate da, poate avea efecte adverse cum ar fi :deficite de vitamine si minerale, lipsa de vitamina A, C, E, si deficit marit de proteine.

Efectele negative a dietei frugivore : anemie,  rahitism, din pacate pentru ca au un continut mare de zahar, fructele pot duce la ingrasare si totusi sa fim anemici.

Alte efecte secundare a acestei cure cu fructe : dureri musculare, probleme de natura neurologica, probleme de concentrare.

Cine urmeaza o astfel de dieta NU are voie sa o tina mai mult de 2 saptamani, pentru ca in caz contrar isi poate afecta serios sanatatea! Si nu uitati de proteine, indiferent ca sunt de sursa animala sau vegetala, acestea trebuie sa faca parte din alimentatia voastra.

Probabil stiti ca renumitul Steve Jobs, fostul fondator Apple a avut dieta bazata numai pe fructe,iar acest meniu i-a afectat serios organismul.

Sursa partiala articol 

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog