Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Nucile de sapun, noua solutie eco si bio, pentru spalat rufe

Care sunt nucile cu care se poate spala? Exista detergenti bio, care nu contin chimicale sau care nu provoaca alergii ? Cu ce putem spala rufele in asa fel incat sa fie si economic la un pret mic si totusi sa curete bine hainele si daca se poate sa fie naturale, bio?

Poti utiliza nucile de spalat, si in masina de spalat?

Probabil ati vazut nucile de sapun si la tv, prezentate in anumite emisiuni care promoveaza traiul sanatos,  sau la stiri, clipuri in care s-a vorbit despre cat de bune si de recomandate sunt, mai ales daca suferiti de alergii diverse, sau aveti pielea sensibila la detergentii cu multe chimicale !



In Romania nu prea sunt cunoscute inca, de aceea, si prin acest articol dorim sa va supunem atentiei multiplele beneficii ale acestor nuci, si beneficiile folosirii lor ca detergent, ca sampon, sau antibacterian.

Am vazut intr-o discutie, pe un forum, intreba una din cititoare, daca nu cumva poate folosi nucile normale de la noi ca sa spele, ca... nu sunt tot nuci si alea ? Ei bine, NU !

Nucile de la noi, au doar numele similar, adica acela de "nuca", insa, astea de la noi, sunt comestibile, si contin uleiuri, si substante care ar cam murdari tot !
Cumpara nuci de sapun aici
Cumpara nuci de sapun aici

Insa nuca de sapun, cu care se poate spala, creste in India, nu este comestibila  si este fructul unui copac numit Sapindus.  Arborele de Sapindus are mai multe subspecii, cele comercializate si la noi in tara sunt cele din specia  Sapindus Mukorossi, si li se mai spune Reetha sau, in engleza  "indian soap nuts", adica, nuci de sapun indiene.

Cum functioneaza, cum se folosesc, ce indicatii au nucile astea de sapun ?

La spalat, cojile fructului, cand intra in contact cu apa, produc spuma ca si sapunul obisnuit, doar ca acestea, sunt 100% naturale ! Spala rufele foarte bine, nu au miros distinctiv, si sunt biodegradabile ! (Apa in care s-a spalat cu aceste nuci, se poate devarsa, fara sa infecteze solul !)

Cel mai important lucru este faptul ca iesi mult mai ieftin, daca speli cu aceste nuci de spalat ! Mai ales ca toti trebuie sa fim atenti la economisirea banilor in familie.

Nucile bio costa putin, o punga de jumatate de kilogram are un pret de aproximativ 10 lei si te tine un an de zile. Poti spala cu el timp de aprox. 365 de zile hainele unei familii cu 4 persoane, de 2-3 ori saptamanal ! Adica, mai simplist spus, detergent, pentru toata familia, pentru un an de zile, la banii astia, E DE FAPT GRATIS !

Deci daca tii la bugetul familiei, asta e solutia ieftina si salvatoare :), sanatoasa, antialergena, fara chimicale, fara mirosuri deranjante.

Sunt si doze mai mici de vanzare ? Da, exista si saculete cu gramaj mai mic, daca vrei sa le cumperi mai intai pentru testare de ex. cel de 250 gr costa in jur de doar 10 lei.

Unde se pot cumpara ? Nuci de sapun pentru spalarea rufelor se pot cumpara online aici.

Alte proprietati care merita mentionate ale cojilor de nuca Sapindus Mukorossi:

- se pot folosi la spalarea si ingrijirea parului, fetei si a mainilor
- folosite si in tratamentele ayurvedice, ajuta la vindecarea eczemelor, dermatitei atopice, psoriazisului si la indepartarea pistruilor si a matretii  (aviz tinerilor si tinerelor care au problema asta :)  )
- lasa rufele curate, proaspete, si rufele vor parea pufoase, fine, dupa spalare.
- au efect antibacterian si sunt perfecte impotriva insectelor si daunatoarelor
- unii clienti care folosesc aceste nuci, chiar isi spala animalele de companie cu ele, pentru a scapa de "gargaunii din blanita" :)


Folosirea acestor nuci, poate provoaca reactii adverse ? Nucile de sapun au contraindicatii ?

Pentru ca sunt bio si nu contin nici E-uri si nici compusi chimici, nu exista probleme cunoscute la folosirea lor, fiind chiar recomandate si in cazul celor alergici.

Totusi, fiind DETERGENTI, si NU COMESTIBILI , aveti grija sa nu ajunga in apropierea copiilor ca nu cumva sa le inghita ! In rest, folositi-le cu incredere !


Cine spala deja acasa cu nuci eco bio ? Le-ati incercat, le folositi deja ?
Va place efectul lor asupra hainelor ? Ce ziceti, cum vi se par ?

Asteptam parerile voastre aici pe blog in casuta de comentarii de sub articol, sau puteti lasa comentarii pe  paginile de facebook sau google+ ale blogului. Publicam TOATE comentariile decente, indiferent daca sunt pro sau contra produselor prezentate in articole.

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog