Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Dieta cu dovleac

A venit toamna. Legumele sunt din abundenta in piete si magazine. Cu ce poti slabi repede toamna?
O leguma extrem de delicioasa si benefica pentru sanatate este dovleacul. Te ajuta sa slabesti pana la 8 kilograme in doar 2 saptamani. Se poate spune ca este o metoda accelerata sa elimini niste kg in plus depuse in concendiu sau vacanta de vara.

De ce e bine sa mananci dovleac? Chiar e bun?

 Da, e extrem de bun si contine putine calorii, deci e ideal in dieta. Folosit intr-o cura de slabire are urmatoarele beneficii:  O jumatate de ceasca de dovleac gatit sau in forma de piure are urmatoarele valori nutritionale: are doar 24 de calorii, zero grasimi, zero colesterol, contine 1 gram de fibre, proteine, sodiu. Mai contine potasiu, calciu, niacina, vit.C, A, vitamina E, vitamina C, vitamina PP (numita si vit.B3) si intregul complex de vit.B. carotina, fier si magneziu.


Ce se poate gati din dovleac? Sunt zeci de retete cu care poti prepara dovLeacul. incepand de la delicioasa supa crema de dovleac cu legume si ulei de masline, la dulceata, suc, paine, prajituri cu dovleac si ciocolata, inghetata chiar si chipsuri, etc...

Se poate fierbe, prajit, copt, innabusit pentru a face tocanita, piure, sos, zacusca etc....
In timpul dietei e recomandat sa limitati putin excesul de sare si zahar, e bun si in retete vegetariene sau vegane. Adevarul este ca in dieta aceasta nu este un meniu fix cu care trebuie sa slabesti, important este sa consumi cat mai des preparate cu dovleac. Unii beau suc de dovleac preparat din miezul de dovleac, altii fac salata raw din morcovi, dovleac si zeama de lamaie, sau coc dovleacul in cuptor si il presara cu scortisoara....

imagine dovleac si dovlecel bio
Asa arata dovleacul si dovlecelul din gradina
Consumati multe lichide (apa, ceaiuri) si desigur faceti sport pentru a reusi slabirea. Desigur si dovleceii au aceleasi proprietati in dieta. Te ajuta sa slabesti fara efort in timp scurt.

Care este diferenta dintre dovleac si dovlecel? Dovleacul este mare, portocaliu in interior si are multe seminte (din care se pastreaza semintele de dovleac care sunt extrem de delicioase si bune), dovleceii sunt mici si lungi cu putine seminte si care au miezul alb. Vezi poza alaturata pentru explicatie clara :)). Dovleacul si dovleceii au crescut in acest an 2013 in gradina noastra :)).

Voi cum folositi dovleacul in dieta ? Cit ati slabit consumand acest aliment ? Toamna slabiti mai repede decat vara ? Astept comentarii si pareri in casuta de comentarii de sub articol. O reteta simpla si rapida din dovlecel uite aici pe blogul nostru de retete simple taranesti.

Desigur unii folosesc dovleacul pe post de lampion de haloween.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog