Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Dieta ketogenica

Este aproape de necrezut ca exista o modalitate de a slabi considerabil, bazata in principal pe consumul de carne.

Ei bine, ea exista. Periculoasa sau nu, ea este folosita de mii de oameni.

Considerata un soi de "intoarcere la origini", la vremurile cand alimentatia omului era bazata mai mult de 85% pe consumul de carne, dieta ketogenica functioneaza pe principii extrem de simple.Cum actioneaza dieta ketogenica?

Tinand bine in frau nivelul de insulina, glucagon si pe cel de glucoza din sange, putem jongla cu starea de ketoza a organismului.


Insulina reprezinta unul din hormonii secretati de catre pancreas, in prezenta carbohidratilor. Ea in organism are rolul de a "impinge" glucoza din sange in celule.

In lipsa carbohidratilor si implicit a insulinei, acelasi pancreas va secreta hormonul antagonist insulinei, glucagonul.

Glucagonul are rolul de a disloca glicogenul stocat in ficat intr-o forma ce poate fi folosita, glucoza. Cand insa rezerva de glucagon se termina, organismul va secreta cetone, acizi grasi liberi procesati in ficat prin consumul grasimilor aflate in organism.

Iar aici ajungem la scopul principal al dietei keto. Acela de ardere a grasimilor din organism si implicit, de slabire consistenta.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog